Dossier: Persberichten
Persbericht dd. 16 september 2011

AANGIFTE VAN BOEKHOUDFRAUDE BIJ GEMEENTE AMSTERDAM VAN 3,7 MILJARD EURO

Gisteren (15 september 2011) deed registeraccountant drs L.W.Verhoef bij Justitie aangifte van boekhoudfraude door gemeente Amsterdam.
Gemeente Amsterdam deed het in de jaarrekeningen over de periode 1998-2010 voorkomen of Amsterdam in deze periode "slechts" 422 miljoen euro had overgehouden. In werkelijkheid hield de gemeente in deze periode 4.110 miljoen euro over. Met boekhoudfraude van bijna 3,7 miljard euro maskeerde het gemeentebestuur van Amsterdam bijvoorbeeld dat de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting in deze periode van 1.837 miljoen euro geheel en al overbodig was en ongebruikt "op de plank ligt".

Justitie heeft totaal geen trek in het behandelen van deze aangifte, maar ontkent niet dat de berekeningen van drs. L.W.Verhoef juist zijn.
Ook de Rekenkamer Amsterdam had al eerder de juistheid van de berekening van drs. L.W.Verhoef bevestigd.


De aangifte die drs. L.W.Verhoef deed, vindt u op de website van drs. L.W.Verhoef onder
www.leoverhoef.nl/dossiers/strafzaken/aangifte.amsterdam20110915.html


U vindt meer over deze aangifte onder www.leoverhoef.nl/dossiers/strafzaken.html

U vindt op www.leoverhoef.nl heel veel meer over de boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam onder
www.leoverhoef.nl/dossiers/amsterdam.html


Het is opvallend dat voorafgaand aan de huidige "Griekenland-affaire" de Griekse overheid misleidende verslaggeving deed over de financiŽle positie van het land. Het is opvallend dat degenen die er al vele jaren van wisten (ik zal u graag vertellen wie dat o.m. waren), dit stelselmatig doodzwegen. Het is even opvallend dat Amsterdam misleidende jaarrekeningen opmaakt en dat degene die daar nu al jarenlang op wijst (registeraccountant drs. L.W.Verhoef), stelselmatig wordt doodgezwegen.

Graag geef ik u alle mogelijk verdere informatie.

drs. L.W. Verhoef

registeraccountant
Kersengaard 13
3962JR Wijk bij Duurstede
tel. 0343-572055/06-20815670