Dossier: Persberichten
Persbericht dd. 14 februari 2013

Boekhoudfraude bij gemeenten en provincies maakt slachtoffers!


Hoe kan het dat pers en media boekhoudfraudes bij gemeenten en provincies, vaak van een grote omvang, blijven verzwijgen?
Het is geen academische kwestie! Het is harde realiteit! De ongekende boekhoudfraude bij menige gemeente en provincie maakt slachtoffers! Het kan gaan om grote bedragen. Slachtoffers zijn de belastingbetalers.

U denkt dat boekhoudfraude alleen in het bedrijfsleven voorkomt? De boekhoudfraude bij Ahold verbleekt totaal bij de boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam. Verantwoordelijke bestuurders van Ahold werden strafrechtelijk gestraft. Met boekhoudfraude maskeerde het gemeentebestuur van Amsterdam in de afgelopen jaren bijvoorbeeld dat de inwoners van Amsterdam vanaf 1998 geheel onnodig Onroerendezaakbelasting betaalden. De totale opbrengst werd ongebruikt bijgeschreven op de bankrekeningen van de gemeente, waar het nu nog steeds ongebruikt staat.

De lijst met gemeenten die in een of meer van de afgelopen jaren geheel of grotendeels geheel onnodig Onroerendezaakbelasting oplegden en dat met boekhoudfraude maskeerden, is inmiddels enorm gegroeid. Ook het omgekeerde komt op grote schaal voor. Veel gemeentebesturen maskeerden met boekhoudfraude verliezen, vaak grote verliezen, bij grondspeculaties. U denkt dat speculatie met onroerend goed alleen voorkomt bij bijvoorbeeld een inmiddels op kosten van de belastingbetalers geredde SNS-Bank? Na´eve gedachte! Gemeenten doen en deden dit op grote schaal. Ook op kosten van de belastingbetalers. Bovendien vaak met boekhoudfraude gemaskeerd. De lijst met gemeenten die zich hieraan schuldig maken, is inmiddels enorm gegroeid.

Over dit onderwerp vindt u een uiterst boeiend en zeer goed gedocumenteerd verslag op www.Biflatie.nl onder “Boekhoudfraude in Nederland maakt slachtoffers” (klik hier). Bij alle beweringen in dat verslag wordt u meteen verwezen naar de onderzoeksbevindingen. Alle onderzoeksbevindingen zijn verifieerbaar!
U leest in dat verslag hoe de gemeenteraden van de betreffende gemeenten allen uitvoerig zijn gewaarschuwd voor deze malafide praktijken van hun gemeentebestuur en hoe deze gemeenteraden de waarschuwingen totaal negeerden. Ook bij gemeenten waar de eigen lokale Rekenkamers de onderzoeksbevindingen bevestigden. Blijkbaar interesseert het de volksvertegenwoordigers helemaal niets. U leest hier hoe Justitie de aangiften van boekhoudfraude bij gemeenten en provincies in de prullenbak gooit en er niets mee wenst te doen. Alles uitvoerig gedocumenteerd. U leest hier hoe in de gevallen dat accountants werden aangeklaagd bij de Raad van Tucht voor Accountants vanwege hun goedkeurende accountantsverklaringen bij deze malafide jaarrekeningen, de onderzoeksbevindingen zijn bevestigd door de Raad van Tucht, maar dat accountants stelselmatig doorgaan met het geven van goedkeurende accountantsverklaringen bij deze boekhoudfraude. Alles uitvoerig gedocumenteerd.
U leest hier nog heel veel meer over deze ongekende misstand. Alles uitvoerig gedocumenteerd. U leest hier ook hoe pers en media deze ongekende misstand stelselmatig negeren en er niets over melden.

Waarom mogen krantenlezers en televisiekijkers hier niets over lezen, zien en horen?

Neemt u kennis van het verslag op www.Biflatie.nl onder “Boekhoudfraude in Nederland maakt slachtoffers” (klik hier).
Laat aan uw lezers en kijkers zien en horen wat uw lezers en kijkers moeten weten!

drs.L.W.Verhoef
registeraccountant
Kersengaard 13
3962JR Wijk bij Duurstede
tel. 0343-572055/06-20815670