Dossier: Persberichten

Persbericht dd. 21 februari 2006

Boekhoudfraude bij gemeenten

Gemeenten die wettelijke regels aan hun laars lappen en de OZB zomaar bovenwettelijk verhogen? Burgers die gewoon die onwettige OZB dus maar niet moeten betalen? Zijn alle 62 gemeenten van de lijst van Zalm opeens brandschoon omdat er gemeenten ten onrechte op die lijst staan?
Met alle respect voor u als pers, maar u was alweer met de kruimels van het verhaal bezig, terwijl u het meest schokkende over die OZB-verhogingen volledig laat liggen.

Veel gemeenten hebben namelijk in de afgelopen jaren met ordinaire platte boekhoudfraude verstopt dat ze helemaal geen OZB nodig hadden. Veel gemeenten kwamen met officiële jaarcijfers naar buiten met kleine jaarlijkse overschotjes, terwijl ze in werkelijkheid vele honderden miljoenen over hielden. Veel gemeenten hebben in de afgelopen jaren zonder enige noodzaak OZB geheven! Die bovenwettelijke verhogingen met enkele tienden procenten bij die enkele gemeente zijn maar dubbeltjes in de marge van een verhaal van vele miljarden!
Het meest schokkende is gemeente Amsterdam. Die kwam officieel in de afgelopen jaren (1998-2004) naar buiten met een in totaal klein overschotje van € 67 miljoen. Met platte boekhoudfraude werd verstopt dat er in werkelijkheid een overschot was van zo'n € 2.380 miljoen. Bijna 2,4 miljard euro!! Een boekhoudfraude van ruim 2,3 miljard euro. De boekhoudfraude bij Ahold verbleekt er bij ! Amsterdam kan met het allergrootste gemak de OZB van de aflopen jaren aan de burgers terug betalen zonder alsnog in de rode cijfers te komen! OZB die op basis van misleidende cijfers aan de burgers ontfutseld is.Andere gemeenten doen 'dapper' mee. Nederland-breed gaat het om ettelijke miljarden euro's. Met medeweten van accountants die allemaal duur betaalde goedkeurende accountantsverklaringen verstrekten bij misleidende overheidsjaarrekeningen.

U leest op de website www.leoverhoef.nl alles over Boekhoudfraude bij gemeenten en provincies schering en inslag.
Alles uitvoerig gedocumenteerd!
Lees op www.leoverhoef.nl hoe ook minister Zalm van die boekhoudfraude bij gemeenten al jaren weet heeft. Daar repte hij in Buitenhof niet over.
Lees op www.leoverhoef.nl bijvoorbeeld het verbijsterende verhaal over wat Justitie met de aangiften van boekhoudfraude bij de overheid zelf doet!
Lees op www.leoverhoef.nl nog heel veel meer over de ladingen boter op menig hoofd!
Lees op www.leoverhoef.nl hoe gemeenteraden reageren op de beschuldigingen van boekhoudfraude en hun medewerking daaraan.
Lees op www.leoverhoef.nl over de geweldige belangen die er zijn bij het onder het tapijt houden van deze ongekende zaak.

Ik hoor van u?

Vriendelijke groet,
drs. L.W. Verhoef
registeraccountant
Kersengaard 13
3962 JR Wijk bij Duurstede
tel.: 0343-572055/06-20815670