Dossier: In de media
Naar de beginpagina van Accountantsonline.nl
 Nieuwsbrief voor Accountants en accountancystudenten!

 nummer 158, 10 maart 2006

 

In dit nummer

  • Van de redactie
  • Accountantsonline poll
  • Interessante links
  • Nieuws
Van de redactie

 

Beste lezers,

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij twee mannen in het zonnetje gezet. Allereerst Minister Zalm en daarna Leo Verhoef RA. Voor wat betreft Verhoef ging onze aandacht in de vorige editie uit naar de uitspraak van een woordvoerder van het NIVRA, die heeft aangegeven dat Leo Verhoef RA een punt heeft in de discussie rond de boekhoudfraude bij gemeentes. Daarbij ging het ons om het rehabiliteren van de heer Verhoef, die wij al geruime tijd volgen in zijn strijd. Accountantsonline heeft van de NIVRA een reactie ontvangen op ons artikel. Deze kunt u hier lezen. Uiteraard zullen wij Leo Verhoef om een reactie vragen. Kortom, wordt vervolgd.

 

Een plezierig weekend!

De redactie

 

Tussenstand Poll
 

"U moet kiezen: 20% meer salaris maar elke dag in de file...ja of nee"

Ja 42 %42 %42 % 43%
Nee 57 %57 %57 % 57%


Ga naar www.accountantsonline.nl en laat uw mening horen.


 

Interessante links

Xoto

Adviesgroep '88

Nieuws

 

 
Economie 'IMF verwacht hogere groei wereldeconomie'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 4,8 procent groeit. Dit zal de Duitse krant Handelsblatt vrijdag melden. De krant zegt te beschikken over een proefexemplaar van de World Economic Outlook van het IMF, een rapport dat ieder voor- en najaar verschijnt.

Vorig najaar ging het IMF nog uit van een groei van de wereldeconomie van 4,3 procent. De instelling uit Washington gaat voor 2007 uit van een groei van 4,7 procent, aldus het Handelsblatt.

Meer lezen...

 
Overheid Geen toezegging kabinet over koopkrachtreparatie

De vakbeweging heeft van het kabinet geen enkele toezegging gekregen over koopkrachtreparatie. Premier Balkenende stelde donderdag na afloop van het voorjaarsoverleg met werkgevers en de vakbeweging wel dat het kabinet bereid is om de onderzoeksgegevens van de vakcentrale FNV en MHP over inkomensachteruitgang nader te onderzoeken.

Meer lezen...

 
Financieel Wereld telt bijna 800 miljardairs

Het aantal mensen op de wereld dat zichzelf miljardair mag noemen, is gestegen met 114 tot 793. Dat blijkt uit een lijst die het Amerikaanse zakenblad Forbes vrijdag heeft bekendgemaakt. Microsoft-topman Bill Gates staat bovenaan, net als in de voorgaande elf edities, met een geschat vermogen van 50 miljard dollar. Stijgende aandelen-, olie- en grondstofprijzen droegen volgens Forbes bij aan de aanwas van schatrijken.

Meer lezen...

 
Ahold Van der Hoeven: 'Ik schoot tekort'

Voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven erkent 'achteraf gezien tekort te zijn geschoten' door zijn commissarissen en de externe accountant niet te informeren over het bestaan van de zogeheten side letters. Dat verklaarde een opvallend deemoedige Van der Hoeven gisteren op de derde dag van het strafproces tegen de voormalige Ahold-top. Zijn rol in de boekhoudfraude stond daarin centraal.

Meer lezen...

 
Ondernemen Risico's voor leasen van melk vanwege melkpremie

Veel melkveehouders zijn ge´nteresseerd in het leasen van melk om met het oog op de melkpremie te zorgen voor een zo hoog mogelijk gebruiksquotum op 31 december 2007. Volgens berekeningen van AVM Accountants is het zeer de vraag of dat tegen de huidige leaseprijzen wel loont. Mocht er binnen de Europese Unie worden besloten om na 2009 premie te betalen per hectare in plaats van per kilogram melk, dan mag er niet te veel voor de extra kilo's worden betaald.

Meer lezen...

 

De redactie heeft deze digitale nieuwsbrief met uiterste zorg samengesteld. 
Desondanks kan www.accountantsonline.nl geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden.

Naar de beginpagina van Fiscalistenonline.nl

Maak ook kennis met fiscalistenonline.nl!

De Accountantsonline Nieuwsbrief is freeware. Het verschijnt om de twee weken gratis in uw mailbox.
U kunt ons helpen door deze nieuwsbrief door te sturen naar collegae, medestudenten of andere ge´nteresseerden. 
Of maak hen attent op onze site: www.accountantsonline.nl

 

 

 


 

 

 

Spring naar elk onderwerp via www.jumppage.nl

Jumppage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beveel ons aan!

 
Het kan voorkomen dat u onze nieuwsbrief voor het eerst ontvangt. Accountantsonline heeft nu al meer dan 21.750 geregistreerde leden en meer dan 5.000 unieke bezoekers per dag. Velen daarvan gebruiken de button: beveel ons aan, om collega's, medestudenten of vrienden, van onze site op de hoogte te brengen. Daar zijn wij iedereen heel dankbaar voor.