Dossier: In de media
Naar de beginpagina van Accountantsonline.nl
 Nieuwsbrief voor Accountants en accountancystudenten!

 nummer 157, 24 februari 2006

 

In dit nummer

  • Van de redactie
  • BAS, VPB en CAS: het complete pakket voor uw aangiften
  • Accountantsonline poll
  • Interessante links
  • Nieuws
Van de redactie

 

Beste lezers,

Er is weer een hoop gebeurd afgelopen weken. Minister Zalm buigt het hoofd in de Tweede Kamer voor zijn "slippertje" met de OZB, in dezelfde week als dat hij bekend maakt dat de schatkist vorig jaar een extra meevaller heeft gehad van 1 miljard euro. Het financieringstekort over 2005 komt daardoor uit op 0,5 procent. Dat blijkt volgens ingewijden uit een stuk van minister Zalm van Financiën, dat vandaag in de ministerraad wordt besproken. Inlijsten die man.

Waar ook onze aandacht naar uitging was de uitspraak van een woordvoerder van het NIVRA, die heeft aangegeven dat Leo Verhoef RA een punt heeft in de discussie rond de boekhoudfraude bij gemeentes. Het gaat maar over een paar miljard, dat is niet wat mij bezig houdt, maar wie buigt zijn hoofd nu eens voor Leo Verhoef: minister Zalm, zijn vorige werkgever Deloitte of het NIVRA?? Wat gaat dat bestuur nu met Leo Verhoef doen? Rehabiliteren? En wat gaat het bestuur doen met die accountants die ten onrechte goedkeurende verklaringen gaven? (Want als Leo Verhoef gelijk heeft, waren die goedkeurende verklaringen dus volkomen ten onrechte!) Aanklagen bij de Raad van Tucht? Dat zou moeten op grond van hun eigen beleid! Weten ze zich dat bij het NIVRA nog te herinneren? Leo Verhoef heeft al zijn bevindingen op zijn eigen website gezet: www.leoverhoef.nl Wij blijven met veel belangstelling zijn zaak volgen en wensen hem succes in de strijd!

Met het www.accountantskennis.net gaat het goed. De groei is goed op gang gekomen, enkele respectabele kantoren hebben zich bij ons gemeld voor een abonnement! Wij zijn hard bezig met de andere kennisnetten. Hiervan houden we u uiteraard op de hoogte.

Als u op vakantie gaat de komende week, ski voorzichtig, voor de thuisblijvers….goed weekend en tot de volgende editie!

De redactie

 

BAS, VPB en CAS: het complete pakket voor uw aangiften

Elsevier Fiscaal ondersteunt u in uw aangiftepraktijk. De combinatie van de programma’s BAS, VPB en CAS biedt u een compleet pakket waarmee u uw aangiften Inkomstenbelasting, aangiften VPB en uw cliëntenadministratie kunt verzorgen. Zowel het BAS als het VPB programma bevat een koppeling naar het CAS programma. Klik hier voor meer informatie!

Eindstand Poll
 

"Ook een verkeerde loonstrook ontvangen"

Ja 35 %35 %35 % 35.63%
Nee 51 %51 %51 % 51.72%
Geen idee 12 %12 %12 % 12.64%

Onze nieuwe Poll luidt:

"U moet kiezen: 20% meer salaris maar elke dag in de file...ja of nee"


Ga naar www.accountantsonline.nl en laat uw mening horen.


 

Interessante links

Xoto

Adviesgroep '88

Nieuws
 
Onderzoek Merk 'Holland' goed voor 792 miljard dollar

De merkwaarde van Nederland bedraagt 792 miljard dollar (664 miljard euro). Als 'Holland' een merk zou zijn, zou dit daarmee de tiende plaats innemen van waardevolste landennamen. Dat bleek donderdag uit de vierde Anholt Landen Merken Index van onderzoeksbureau Global Market Insite. De onderzoekers berekenden voor 35 landen hun waarde als merk. De ranglijst wordt geleid door de Verenigde Staten, USA is goed voor 17.893 miljard dollar, en Japan (6.205 miljard dollar).

Meer lezen...

 
Ahold Ahold overweegt grote overnames

Ahold denkt erover grote overnames te doen, voor het eerst sinds het boekhoudschandaal bij het supermarktconcern drie jaar geleden aan het licht kwam. Dat heeft de bestuursvoorzitter van het concern Anders Moberg vrijdag gezegd in een vraaggesprek met de Britse zakenkrant Financial Times. Sinds het schandaal is het met Ahold langzaamaan weer de goede kant opgegaan en heeft het zelfs in Tsjechië al kleinere overnames gedaan.

Meer lezen...

 
Financieel Zalm heeft weer meevaller van miljard

De schatkist heeft vorig jaar een extra meevaller gehad van 1 miljard euro. Het financieringstekort over 2005 komt daardoor uit op 0,5 procent. Dat blijkt volgens ingewijden uit een stuk van minister Zalm van Financiën, dat vrijdag in de ministerraad wordt besproken. Vorige maand meldde Zalm nog een meevaller van ongeveer 2,5 miljard, waardoor het tekort op 0,7 procent zou uitkomen.

Meer lezen...

 
Engeland Waterrantsoenering dreigt voor Britten

Britten moeten hun waterverbruik drastisch inperken of ze krijgen te maken met waterrantsoenering. Het land maakt de ergste droogte in honderd jaar mee, maakte het hoofd van het Britse milieuagentschap vrijdag bekend. In sommige delen van het zuidoosten bevatten reservoirs maar de helft van de gebruikelijke hoeveelheid water terwijl ze in deze tijd van het jaar vol of bijna vol hadden moeten zijn. "We bevinden ons nu in een ernstige situatie waarbij zowel het milieu als onze watervoorraad worden bedreigd", aldus Barbara Young. "Het grondwaterpeil in sommige gebieden is nog nooit zo laag geweest."

Meer lezen...

 
Overheid Gelaatsscans alle Nederlanders in databank

Een databank met gelaatsscans en vingerafdrukken van alle Nederlanders wordt momenteel ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat wordt vrijdag bevestigd in de Volkskrant door deskundigen die zijn betrokken bij de aanleg van de computerinfrastructuur. Het ministerie passeert daarmee het parlement. Een wetsvoorstel over de databank is nog niet goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer.

Meer lezen...

 

De redactie heeft deze digitale nieuwsbrief met uiterste zorg samengesteld. 
Desondanks kan www.accountantsonline.nl geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden.

Naar de beginpagina van Fiscalistenonline.nl

Maak ook kennis met fiscalistenonline.nl!

De Accountantsonline Nieuwsbrief is freeware. Het verschijnt om de twee weken gratis in uw mailbox.
U kunt ons helpen door deze nieuwsbrief door te sturen naar collegae, medestudenten of andere geïnteresseerden. 
Of maak hen attent op onze site: www.accountantsonline.nl

 

 

 


 

 

 

Spring naar elk onderwerp via www.jumppage.nl

Jumppage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beveel ons aan!

 
Het kan voorkomen dat u onze nieuwsbrief voor het eerst ontvangt. Accountantsonline heeft nu al meer dan 21.750 geregistreerde leden en meer dan 5.000 unieke bezoekers per dag. Velen daarvan gebruiken de button: beveel ons aan, om collega's, medestudenten of vrienden, van onze site op de hoogte te brengen. Daar zijn wij iedereen heel dankbaar voor.