Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Zederik

Ook de jaarrekeningen van gemeente Zederik zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2006 een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 0,6 miljoen over.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 2,6 miljoen over. Blijkbaar moest met geknoei in de cijfers gemaskeerd worden dat de hele opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 1,5 miljoen totaal onnodig was.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad met zijn brief van 23 juni 2008. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 1,7 miljoen over. De hele opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 1,6 miljoen was dus alweer totaal onnodig.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 26 januari 2010. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,2 miljoen. Waar zijn de gemiste € 1,8 miljoen gebleven?
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,1 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,2 miljoen. Waar zijn de gemiste € 2,3 miljoen gebleven? We zijn nu in twee jaar € 4,1 miljoen ongemeld kwijtgeraakt. Waaraan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 10 februari 2012. Die interesseerde het niet, want "ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers", wel liet een of andere Commissie Bestuur, Veiligheid en Leefbaarheid van de gemeente weten geen prijs te stellen op de beoordeling van Leo Verhoef.
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,6 miljoen. Waar zijn de gemiste € 3,2 miljoen gebleven? We zijn nu inmiddels in drie jaar € 7,3 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Waaraan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 5 september 2012. Alweer, geen reactie, "want het gaat toch immers over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers".
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,2 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,5 miljoen. Waar zijn de gemiste € 1,7 miljoen gebleven? We zijn nu inmiddels in vier jaar € 9,0 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Waaraan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 3 juni 2013. Alweer, geen reactie; het intersseert "ze" geen moer.
Dus was ook de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,4 miljoen. Waar zijn de gemiste € 1,4 miljoen gebleven? We zijn nu inmiddels in vijf jaar € 10,4 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Dat is ongeveer de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van deze periode. Waar is dat gebleven?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 9 mei 2014. Alweer, geen reactie, want "ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers, toch?"
Dus was ook de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van € 1,1 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,5 miljoen. Waar zijn de gemiste € 0,6 miljoen gebleven? We zijn nu inmiddels in zes jaar € 11 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Waar is dat gebleven?
Dus was ook de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,9 miljoen. In werkelijkheid was het € 1,4 miljoen.
Dus was ook de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,2 miljoen. In werkelijkheid was het € 1,1 miljoen. Wat hoefden we niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 2,4 miljoen. In werkelijkheid was het € 1,5 miljoen. Wat hoefden we niet te weten?


Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 9 mei 2014
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 3 juni 2013
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 5 september 2012
- Brief van Commissie Bestuur, Veiligheid en Leefbaarheid van Zederik dd. 10 april 2012
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 10 februari 2012
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 26 januari 2010
- Brief aan gemeenteraad van Zederik dd. 23 juni 2008
Terug > begin