Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Waalre

Ook de jaarrekeningen van gemeente Waalre zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
In de jaarrekening 2006 presenteerde het gemeentebestuur een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,5 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 4,4 miljoen. Waar zijn de andere € 3,9 miljoen aan opgegaan? Het gaat om verantwoording van belastinggeld van de burgers!
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad met zijn brief van 31 oktober 2007. Die per kerende post liet weten de brief meteen in de prullenbak te hebben gegooid. "Onbelangrijk, het gaat maar om het geld van de burgers-belastingbetalers."
Dus was de jaarrekening 2007 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,2 miljoen.
Dus was de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,0 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,3 miljoen.
Dus was de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een saldo van opbrengsten en kosten van € 0,0 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,5 miljoen. Wat waren de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 1,5 miljoen?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 19 januari 2011. Die reageerde niet.
Dus was de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,1 miljoen.
Al met al meldde het gemeentebestuur over de jaren 2006-2010 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,5 miljoen, terwijl in werkelijkheid de gemeente in deze periode een verlies leed van € 5,3 miljoen was! Weg € 5,8 miljoen belastinggeld! Waarnaartoe?
Dus was de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,1 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,3 miljoen.
Dus was de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,3 miljoen. Inmiddels zijn we sinds 2006 niet verantwoorde uitgaven van belastinggeld van € 7,3 miljoen kwijt. Waar is het gebleven?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 9 oktober 2013. Die gooide de brief meteen in de prullenbak ("voor kennisgeving aangenomen").
Dus was de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 8,9 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 6,8 miljoen (waarvan restant schade-uitkering na de brand van het gemeentehuis van € 7,7 miljoen, dus exclusief de schade-uitkering een verlies van € 0,9 miljoen). Inmiddels zijn we sinds 2006 niet verantwoorde uitgaven van belastinggeld van € 9,4 miljoen kwijt. Waar is het gebleven?
Dus was de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 11,9 miljoen. Onder meer kwamen er opeens verplichtingen tevoorschijn van € 10,8 miljoen die ook al in de jaarrekeningen van de voorgaande jaren hadden moeten zijn opgenomen. En dat allemaal met dezelfde goedkeurende accountantsverklaringen! En, wat was er nog meer aan de hand dat we niet hoefden te weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 6 juli 2015. Die gooide de brief meteen in de prullenbak ("voor kennisgeving aangenomen").
Dus was de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,8 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Dus was de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,2 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Dus was de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 6,1 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten? Inmiddels is de boekhoudfraude vanaf 2006 opgelopen naar ruim € 30 miljoen!
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 19 september 2018.


Inhoud dossier:
- Brief van gemeenteraad van Waalre dd. 19 september 2018
- Brief van gemeenteraad van Waalre dd. 20 juli 2015
- Brief aan gemeenteraad van Waalre dd. 6 juli 2015
- Brief van gemeenteraad van Waalre dd. 22 oktober 2013
- Brief aan gemeenteraad van Waalre dd. 9 oktober 2013
- Brief aan gemeenteraad van Waalre dd. 19 januari 2011
- Brief van gemeenteraad van Waalre dd. 13 november 2007
- Brief aan gemeenteraad van Waalre dd. 31 oktober 2007
Terug > begin