Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Vught

Ook de jaarrekeningen van gemeente Vught zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2004 een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen, terwijl het nadelig saldo in werkelijkheid € 1,3 miljoen was.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2006 een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,1 miljoen, terwijl het nadelig saldo in werkelijkheid € 0,5 miljoen was. Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad voor de misleidende jaarrekeningen en begrotingen met zijn brief van 9 november 2007. Die reageerde niet, want "ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers".
Dus was ook de jaarrekening 2007 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,0 miljoen, terwijl het nadelig saldo in werkelijkheid € 0,3 miljoen was.
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 2,6 miljoen, terwijl het nadelig saldo in werkelijkheid € 2,8 miljoen was.
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,6 miljoen, terwijl de gemeente in werkelijkheid € 2,1 miljoen overhield.
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer niet goed. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 278.000, terwijl het in werkelijkheid € 308.000 was. Het scheelt niet veel, maar fout=fout.
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen, terwijl de gemeente in werkelijkheid € 8,6 miljoen overhield. Waarom mochten we dat niet weten? Om te maskeren dat de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 6,6 miljoen totaal onnodig was?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 18 september 2012. Die de brief meteen in de prullenbak gooide, want "ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers".
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,8 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 1,8 miljoen over. De Onroerendezaakbelasting (opbrengst in 2012: € 6,8 miljoen) had dus best wat lager kunnen zijn. Dat hoefden we niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 2,4 miljoen. In werkelijkheid was het slechts € 0,7 miljoen. Wat moest er nu verborgen blijven?
Dus was ook de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,7 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 4,0 miljoen over. Onder meer kwamen er opeens verplichtingen tevoorschijn van € 0,8 miljoen die ook al in de jaarrekeningen van de voorgaande jaren hadden moeten zijn opgenomen. En dat allemaal met dezelfde goedkeurende accountantsverklaringen! Wat moest er nog meer verborgen blijven? De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was in 2014 € 6,9 miljoen. Dat had dus heel wat lager kunnen zijn. Maar, ach, wie van de gemeenteraadsleden (volksvertegenwoordigers!?) is daarin geÔnteresseerd?
Dus was ook de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 0,4 miljoen over. Wat moest er nu verborgen blijven?
Dus was ook de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 1,8 miljoen over. Wat hoefden we nu niet te weten? (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was in 2016 € 7,4 miljoen.)
Dus was ook de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 4,4 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten? (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was in 2017 € 7,5 miljoen; dat had dus best wat lager kunnen zijn.)


Inhoud dossier:
- Brief van gemeenteraad van Vught dd. 19 november 2012
- Brief aan gemeenteraad van Vught dd. 18 september 2012
- Brief aan gemeenteraad van Vught dd. 9 november 2007
Terug > begin