Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Roerdalen

Ook de jaarrekeningen van gemeente Roerdalen zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 3,5 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 6,7 miljoen over. (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was € 2,4 miljoen. Die was dus - ook al volgens de "officiŽle" cijfers - totaal onnodig.)
Ook de jaarrekening 2006 was al misleidend.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad met zijn brief van 10 november 2007. De gemeenteraad reageerde niet, want "ach, het gaat over zoiets volstrekt onbelangrijks als het belastinggeld van de burgers".
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 0,7 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde € 1,1 miljoen uitgegeven? Mochten we dat niet weten?
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 33,2 miljoen. In werkelijkheid was het "slechts" € 33,1 miljoen (waarvan € 32 miljoen winst bij de verkoop van de Essent-aandelen). (De opbrengst van de Onroerendezaaakbelasting van € 2,6 miljoen was totaal onnodig.)
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,8 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 12,9 miljoen. Waar zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 12,1 miljoen aan opgegaan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekening met zijn brief van 18 november 2011. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,8 miljoen. In werkelijkheid was het voordelig saldo € 5,0 miljoen (waarvan € 5,0 miljoen nagekomen winst bij de verkoop van de Essent-aandelen). (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was € 2,6 miljoen.)
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 3,2 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,1 miljoen.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekening met zijn brief van 16 januari 2014. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig resultaat van € 0,5 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 3,2 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 18 september 2014. Alweer, geen reactie, want "ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de onnozele belastingbetalers, toch?"
Dus was ook de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,5 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,5 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 4 december 2015. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,0 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten? Inmiddels missen we over de jaren 2010-2015 zo'n € 20 miljoen belastinggeld.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 14 juni 2016. Geen reactie.
(Later werd de jaarrekening herzien en werd een voordelig saldo gepresenteerd van € 0,8 miljoen terwijl het werkelijke saldo nadelig € 1,0 bleef.)
Dus was ook de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,2 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,1 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,4 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?


Inhoud dossier:
-
Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 14 juni 2016
-
Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 4 december 2015
-
Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 18 september 2014
-
Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 16 januari 2014
- Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 18 november 2011
- Brief aan gemeenteraad van Roerdalen dd. 10 november 2008
Terug > begin