Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Albrandswaard

Ook de jaarrekeningen van gemeente Albrandswaard zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2006 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 5,7 miljoen over. Met geknoei in de cijfers moest blijkbaar gemaskeerd worden dat de hele opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 3,8 miljoen totaal onnodig was.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,9 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 2,3 miljoen over. Met geknoei in de cijfers moest blijkbaar gemaskeerd worden dat van de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 4,3 miljoen de helft onnodig was.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 11 februari 2009. Die gemeenteraad nam niet de moeite te reageren.
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,2 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 7,6 miljoen over. Alweer moest blijkbaar met geknoei in de cijfers gemaskeerd worden dat de hele opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 4,5 miljoen totaal onnodig was.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 9 september 2009. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een verlies van € 1,8 miljoen. In werkelijkheid was het minder dramatisch, het was slechts € 0,9 miljoen. Al met al presenteerde het gemeentebestuur over de periode 2006-2009 een saldo van opbrengsten en kosten van € 0,0 miljoen, terwijl er in werkelijkheid een overschot was van € 14,7 miljoen.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 19 januari 2011. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,2 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 3,6 miljoen.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 12 november 2011. Geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,0 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 4,2 miljoen over. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 5,4 miljoen was dus grotendeels onnodig. Mochten we dat niet weten?
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 1,6 miljoen over. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 5,6 miljoen had dus - alweer - best ietsjes lager kunnen zijn.
Dus was ook de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,1 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,4 miljoen. Wat mochten we niet weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 11 december 2014. Geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,3 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 3,2 miljoen. Wat mochten we niet weten? Onder meer kwamen er opeens verplichtingen tevoorschijn van € 4,7 miljoen die ook al in de jaarrekeningen van de voorgaande jaren hadden moeten zijn opgenomen. En dat allemaal met dezelfde goedkeurende accountantsverklaringen!
Dus was ook de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 2,0 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 2,3 miljoen. Wat mochten we nu niet weten? Inmiddels missen we over de jaren 2013-2015 € 7,1 miljoen belastinggeld. Waaraan is dat uitgegeven?
Dus was ook de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 0,5 miljoen.
Dus was ook de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,1 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 0,8 miljoen.


Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Albrandswaard dd. 11 december 2014
- Brief aan gemeenteraad van Albrandswaard dd. 12 november 2011
- Brief aan gemeenteraad van Albrandswaard dd. 19 januari 2011
- Brief aan gemeenteraad van Albrandswaard dd. 9 september 2009
- Brief aan gemeenteraad van Albrandswaard dd. 11 februari 2009
Terug > begin